dinsdag 15 september 2015

De 1e zwemles!

Een dag waar iedereen naar uitkeek : dinsdag, 8 september...de eerste keer naar het zwembad!
Het was voor sommige kinderen al een avontuur om met de bus opgehaald te worden.

Meester Diederick en meester Gert-Jan zullen de kinderen dit jaar leren overleven in het water. Vandaag gingen de kindjes al goed van start!








Wie zoekt, die vindt...een letterkever!

Vorige week gingen we op zoek naar ons eerste letterkevertje.
Het was niet zo gemakkelijk om haar te vinden, maar uiteindelijk vonden we haar onder het zand in de zandbak van de tuin.
Onder haar vleugeltjes ontdekten we de schrijfletter letter 'i'.
We leerden in de klas om het lettertje te schrijven. De eerste letter is een feit en voor jullie het goed en wel beseffen, kunnen de kindjes schrijven! Joepie!






woensdag 2 september 2015

Joepie, naar het eerste leerjaar!

We moeten het toegeven, de eerste schooldag is elk jaar opnieuw een spannend moment voor de kinderen, de ouders en ook voor de juf!
Plots komen de kindjes in een klas terecht waar nog heel weinig speelgoed zichtbaar is...Dat wordt dus werken, werken, werken. Dat denkt iedereen toch...
Uiteraard hebben we de eerste dagen al wat geleerd want daar kijken de kindjes echt naar uit : leren lezen en schrijven, dat is waar ze voor komen.
Gisteren leerden we 'ik' lezen en vandaag 'maan'. Met deze lettertjes kunnen al heel wat nieuwe woordjes gemaakt woorden : mik, aan, min, mik, maak -> en dat met maar 5 lettertjes! Wow, de meisjes en jongens van het eerste leerjaar kunnen nu dus al lezen!

Vandaag kwam professor Odette in de klas op bezoek. Dat was heel grappig! Ze wou haar tanden poetsen met een verfborstel en groene verf. Ze was ook haar bril kwijt terwijl die gewoon op haar hoofd stond en ze dacht dat de krijtjes haar koeken waren. Gekke professor toch.
We vonden een letterkevertje die al haar vriendjes kwijt was. In de loop van het jaar zullen wij op zoek gaan alle letterkevertjes en elk kevertje zal ons dan zijn/haar letter leren schrijven.
Nog een aangename verrassing was een nieuw meisje in de klas : Chainez. We hebben haar zeer welkom geheten en ze voelde zich al snel blij en geliefd.

Maar wees gerust, er was ook tijd voor ontspanning hoor. We versierden een brilletje binnen ons jaarthema 'kijk eens door een andere bril' en mochten een mooi bijtje maken dat we zullen gebruiken op het takenbord. We hebben ook al mogen spelen met de barbies, lego, strijkparels, gezelschapsspelletjes,figuurbloemetjes,...

We kijken uit naar een tof en leerrijk jaar! Ik zal alvast mijn best doen om samen met de zorgleerkrachten en sportleerkrachten te voldoen aan deze verwachtingen.