dinsdag 14 januari 2014

Joepie, zwemmen!

De meisjes van het eerste leerjaar keken er al lang naar uit en vandaag was het eindelijk zo ver : de eerste zwemles! Sinds gisteren werden de kriebels echt merkbaar. Veel deftige lessen kon ik niet meer geven, de meisjes waren veel te opgewonden... Vandaag werd ik toch aangenaam verrast want er werd opvallend stil en flink gewerkt in de klas. Dat maakte mij toch wel gelukkig! Om 10u50 vertrokken we met z'n allen eerst naar het toilet :-) en daarna naar de bus.
We hadden een aantal afspraken gemaakt alvorens op de bus te stappen : - Je zit mooi neer met jouw rug tegen de leuning. - Gordels worden vastgeklikt. - Er mag gepraat worden, maar op een rustige manier. - Niet van jouw plaats komen tijdens de rit. Het was ontzettend fijn dat de kinderen zich mooi aan deze afspraken gehouden hebben. Super!!







In het zwembad moest iedereen natuurlijk eerst haar zwempak aandoen. Dat zorgde wel voor wat gegiechel, maar ja, het zijn dan ook meisjes he! Je zal het misschien raar vinden, maar ook om zich om te kleden werden er afspraken gemaakt : - Jas aan de kapstok hangen. - Sokken in de schoenen steken en schoenen onder de bank zetten. - Jouw kleren mooi op een stapeltje leggen, niet op de grond. - We leggen al een handdoekje klaar bij onze plaats. Daar kunnen we na de zwemles meteen met onze voetjes op gaan staan. Het verliep allemaal prima! Voordat de kinderen in het water mochten, moesten ze zich even afspoelen onder de douche. Brrr, dat was fris! En daar stond hij dan klaar : onze meester Frank! Hij zal voor de rest van het schooljaar de meisjes op een leuke manier stapsgewijs leren zwemmen. Vandaag was alvast heel plezant!


Een overzichtje van wat er zoals gedaan werd : Op de rand zitten en spartelen met de benen in het water / Elk lichaamsdeel eens nat maken / Lopen naar de overkant / Achterwaarts lopen naar de overkant / Op 1 been springen naar de overkant / Blazen in het water en zo overstappen / Drijven op de buik (proberen). Na een klein halfuurtje was iedereen enorm teleurgesteld dat het al gedaan was... Een tip voor de ouders : als je eens tijd hebt, ga eens met uw kindje(s) zwemmen. Dat gaan ze zeker heel leuk vinden en zo kunnen ze jou laten zien wat ze al geleerd hebben.




Na de middag gingen we nog naar een filmvoorstelling kijken 'Brammetje baas'.
De meisjes zullen wel moe geweest zijn! Of niet?

Vele groetjes en tot de volgende keer!
Juf Nena

Geen opmerkingen:

Een reactie posten