woensdag 24 oktober 2012

Halloween op school

Vandaag mochten alle meisjes van onze lagere school verkleed naar school komen.
Er waren veel heksen te zien! Gelukkig is er niemand in een kikker veranderd...
Vandaag deden we heel wat leuke dingen!
We zijn gestart door een stuk van een eierdoos te beschilderen.
Deze werken we morgen af zodat het spinnen worden.
(De verf moet droog zijn om verder te werken)


We kleurden ook een heks die later deze week een trekpop zal worden.
Juf An heeft ons een echt griezelverhaal verteld...Dat was spannend zeg! Nadien mochten we 1 van de verhaalprenten zelf inkleuren.





Na de speeltijd was het leukste moment van de dag : een heuse modeshow van alle klassen met als afsluiting een heerlijk tasje verse pompoensoep. Deze soep werd gemaakt door de klas van Juf Hilde en juf Katia. Dank u wel voor deze lekkere gezonde soep, het was echt smullen!






























Na 2 maanden in het eerste leerjaar hebben de meisjes gemerkt dat het toch wel hard werken is.
Voor spelen is er nu niet veel tijd meer in de klas. Na deze periode van veel leren en toetsen maken, heeft iedereen echt genoten van deze halve dag ontspanning.
Morgen en vrijdag wordt er wel weer gewerkt, maar we doen het rustig aan en kijken uit naar een welverdiende vakantie. Vrijdag natuurlijk nog ons allereerste rapport! Nog even spanning voor de ontspanning dus.


Een namiddagje naar het bos

Toen ik maandagochtend buitenkwam zag ik meteen dat het een prachtige dag was om naar het bos te gaan.
Die kans hebben we met onze twee handen genomen!
Rond 13u zijn we met z'n allen naar bos vertrokken samen met de mama van Jennifer.







Ik had vanalles mee : tekenpapier, 5 kabouters met opdracht, stiften, een EHBO-koffertje, mijn fototoestel. Maar zakdoekjes...dat was ik vergeten! Gelukkig had Jennifer haar mama wel bij want de drinkbus met chocolademelk van Houmayra was uitgelopen in de bak. Hierdoor waren alle andere spullen uiteraard ook besmeurd. Zakdoekjes waren dus echt wel nodg hier!
We bedanken de mama voor de fijne namiddag, de extra hulp en begeleiding. Dank u wel mama!









Er waren 5 kabouters met mij meegekomen om de kindjes wat opdrachten te laten uitvoeren.
De eerste kabouter vertelde dat het bos een plaats is waar veel mensen rust en stilte komen opzoeken.
Toch kan je er ook leuke spelletjes spelen! Elk meisje verzamelde 3 grote takken. Vervolgens speelden ze hiermee 'mikado' in groepjes van 4.















De tweede kabouter liet de meisjes op zoek gaan naar paddenstoelen. Wie er eentje gevonden had, mocht de juf erbij halen en dan mocht iedereen zelf een foto nemen van haar paddenstoel. Dit leverde enkele mooie foto's op!
Dat was heel leuk, want in de klas nemen we zelf nooit foto's.
(De bijgevoegde foto's van de paddenstoelen zijn genomen door de kinderen)



















De derde kabouter vroeg ons om op zoek te gaan naar 3 verschillende soorten blaadjes.
Dat was niet zo gemakkelijk voor iedereen. Vele blaadjes hebben een verschillende kleur, maar waren wel van dezelfde soort boom.
Toch zijn vele meisjes wel in de opdracht geslaagd.

De vierde kabouter deed ons denken aan een oud liedje.
'Op een grote paddenstoel'. Er waren toch heel wat meisjes die het liedjes konden zingen. Anderzijds waren er ook een aantal bij die het nog nooit gehoord hadden. 'Een gat in uw cultuur' zouden wij dan zeggen!

Onze vijfde, en laatste, kabouter liet ons op zoek gaan naar een diertje. Dat moesten we heel goed bekijken en proberen na te tekenen op papier. Goed kijken naar de vorm, de kleur, het aantal pootjes,...



We hadden in ons Zonnekindje nog maar net over de verschillende dieren en vruchten in het bos geleerd. Dat zat bij iedereen dus nog fris in het hoofd.
Jennifer ontdekte in het bos een braambes. Dat vond ze zeer leuk omdat ze het in Zonnekind gezien had, maar nu voor het eerst ook 'in het echt'.

Tenslotte mochten we nog even in de speeltuin spelen. Dat ging niet altijd even vlot met zoveel kindjes op 1 plaats. Gelukkig was juf Marina daar om ons hier wat bij te helpen. Zo moest er geen ruzie gemaakt worden want iedereen kwam aan de beurt! Dank u juf Marina!

Het was een zeer fijne namiddag vandaag!